Совети

Врвот на ефикасното прицврстување Едноставно и безбедно: Тоа го носат бетонските завртки на металната конструкција

Време за читање: 2 мин.
ПРОДОЛЖЕТЕ

Апсолутна безбедност во согласност со одредбите на законот за градење, плус изглед што го сакаат градежниците: анкер-завртките ви нудат рационална опција за прицврстување на конструкциите.

Бетонските завртки се најбрзото решение за прицврстување во бетон во однос на времето на обработка. Монтирањето се врши едноставно со навртување на завртката - без вртежен момент за затегнување или алатки за обработка.

Дополнителни предности на висококвалитетната бетонска завртка:

Создава позитивна врска без ширење притисок. Ова значи дека може да се одржуваат мали растојанија од рабовите и помеѓу анкерите.

  • Погоден е за високи оптоварувања.
  • Тој е одобрен за бетонски и шупливи тавани од плочи.
  • Може да се демонтира лесно и брзо. Целосно демонтирачки бетонски заврткикои може целосно да се демонтираат. Лесно се одвртува. Оптимално за привремени прицврстувања.
  • Сите анкер-завртки се опфатени со одобренија.

Каде се користат бетонски завртки?

При навртување на бетонска завртка од галванизиран челик, првиот завој се врти, навлегува во бетонот со засекување. Во случај на варијанта од не'рѓосувачки челик, заварените тврди метални заби ја преземаат оваа функција. Ова ја прави бетонската завртка совршена за прицврстување при претежно статички или квази-статички оптоварувања. Примери за квази-статички оптоварувања се фасадите и оградите. Бетонските завртки се погодни и за прицврстување на метални профили, цевководи, вентилациони канали или дрвени конструкции.

Совети за употреба

Можете да поставите бетонска завртка, (анкер- завртка), во три едноставни чекори:

* издупчете дупка,

* издувате ја дупката од прашина и

* зашрафете ја анкер-завртката.

За ефикасно монтирање, препорачуваме акумулаторски завртувач со тангенцијален удар. Во основа, монтерите треба да користат бетонски нерѓосувачки завртки на отворено или во влажни простории.

Визуелно атрактивен

Она што ги прави градежниците среќни: анкер-завртките со вдлабнати глави обезбедуваат рамна завршница и затоа често се подобра алтернатива од испакнатите глави на завртки.

Законски одредби

Законот за градење гарантира безбедност, особено кога станува збор за прицврстувања. Ако сакате да заштедите проблеми и време, можете да користите бетонски завртки кои ги имаат сите соодветни одобренија. Покрај доказот за перформанси за отпорност на пожар, ова особено ги вклучува одобренијата за ЕТА.

Го прикажуваме обемот користејќи го примерот на Würth-овата бетонска завртка W-BS тип S. Се користи за единечно и повеќекратно прицврстување кај напукнат и ненапукнат бетон и може да се користи на следниов начин:


  • Единечно прицврстување во напукнат и ненапукнат бетон (големини 6-14)
  • Повеќекратно прицврстување во напукнат и ненапукнат бетон (големини 5-6)
  • Повеќекратно прицврстување во тавани со шупливи панели од преднапрегнат бетон (големина 6)

Würth производи на оваа тема

Во Würth, секогаш можете да го најдете соодветниот доказ за перформанси на соодветната страница на производот. Тоа значи: со бетонските завртки од Würth можете безбедно да го играте во метална конструкција. Можете исто така да го користите нашиот пронаоѓач на типли за да ја пронајдете вистинската варијанта за вашите цели, бетонска завртка W-BS тип S со голема подлошка што се користи во дрвени конструкции или бетонска завртка W-BS Compact со особено мала длабочина на закотвување.

Бетонски завртки во Würth

Сподели на: