Производи

ШПЕДИТЕРИ / ТРАНСПОРТ НАЈДОБРИ 10 ПРОИЗВОДИ

Време за читање: 1 min.
ПРОДОЛЖЕТЕ

Возачите на транспортните компании патуваат многу, честопати во региони каде што сервисот за комерцијални возила не е достапен на секој агол.Честопати сами прават мали поправки на возилата. Со малку знаење за возилото и за вистинските производи - нема проблем.

Можете да дознаете кои се најпопуларните од нашите топ 10 од областа на шпедицијата.

Ние постојано ги утврдуваме најпопуларните производи од нарачките воизминатата година.Значи, вие самите придонесовте за нашиот список.Сега станува возбудливо: Кој од вашите омилени го има во првите 10?

10 : Чистач на ентериер. Арт.бр. 0893 033

Industrie clean

Првиот впечаток е важен, дури и кај автомобил или камион.За да возилото не свети само однадвор, имаме специјална пена за чистење со антистатик додаток за целата внатрешност на возилото.Ги чисти сите обоени и пластични делови, стаклени површини и тапацир од никотин, нечистотија и прашина во една операција.Цврстата пена не тече дури и на вертикални површини, туку останува таму каде што треба да работи.Ова заштедува материјал и пари.

Бидејќи нечистотијата сигурно и интензивно се отстранува, доволно е да се избрише само еднаш на истото место.Благодарение на белата боја на пената, лесно може да се види каде прскањето веќе се случило, а каде не.Нашиот чистач за внатрешност без силикони обезбедува пријатен и свеж мирис на праска во кабината.Дури и мирисот на никотин може значително да се намали!

9 : Хартија за чистење Еко линија. Арт.бр. 0899 800 773

hartija za brisenje, dvoslojna

Не треба да недостасува во која било компанија за испорака: Хартијата за чистење Еко линија се испорачува во ролна, 2 слојна, 1000 листови со димензии долж. 36 x ширина 38 cm и е погодна за сите вообичаени уреди за одмотување.Хартијата за чистење отпорна е на кинење и има голема апсорбирачка моќ, исто така има и компатибилност со храна.Може да се користи за чистење на многу површини, на пример во работилницата, при обработка на метали или во производство на мебел.Вшмукувањето како масло и маснотии може да се направи со хартијата за чистење.И, исто така, помага сигурно кога се отстрануваат груби материјали како што се шпонови.

https://www.youtube.com/watch?v=-bmFrDY6mFc


8 : Врвни заштитни ракавици кожа-платно W-20, арт.бр. 5350000010

rakavici

Нашите заштитни ракавици изработени од висококвалитетна полна говедска кожа и платно е особено удобна за носење при работа, кај шпедитерите и во работилница.Ова се должи на комбинацијата на памук (задниот дел од раката, манжетната и половина постава) и целосната кожа (дланката, показалецот, палецот и врвовите на прстите).

Во исто време, тие се робусни, лесни за зафат и флексибилни, благодарение на двојното штепување.Одличен избор за нашите клиенти при обработка на метали, градежни објекти и транспорт, како и во поправка, монтажа и одржување.


7 : Заштитни чевли MONZA, EN ISO 20345 . Арт.бр. 05357570..

Monza

Заштитни чевли без кои ниеден возач нема да биде примен на истовар.

Ѓон отпорен на дејство на масло. Заштита од електростатско празнење (антистатик). Апсорпција на енергија во пределот на петата (шок апсорбер). Заштита од пробивање надворешни тела низ ѓон (меѓуѓон). Заштитна капа за прстите.


Кога станува збор за возење, тука може да се понудат моделите JOGGER SPORT

joger

и AZZURRO:

azuro

https://www.youtube.com/watch?v=8p3B1_9ITjY


или врвниот AIMONT:

aimont

https://www.youtube.com/watch?v=vY333pYlo3Q


6 : Пластични стеги. Арт бр. 0502 1..

plasticni stegi

Едноставен производ кој задолжително треба да го има во секое транспортно возило. За брзо, лесно и сигурно врзување и стегање на кабли, жици, црева итн.

Во црна и бела боја. Црните се отпорни на UV зраци. Извонредно јако јазиче за забравување, за цврсто држење. Отпорни на бази, масла, масти и автомобилски горива.

Не се отпорни на минерални киселини и / или оксидирачки хемикалии особено при високи температури.

Отпорни на температури од -40 до 85 ° C.


5 : Самовулканизирачка лента. Арт.бр. 1985 077 120

samovulkaniziracka lenta

Водоотпорна - овозможува дихтување на инсталации за транспорт на вода, водена пареа, итн. Добра способност за изолација - Поради својата висока електрична отпорност на пробивен напон од 20 KV, лентата е многу погодна за изолација на електрични кабли. Многу добра компатибилност со многу материјали за изолација и премачкување. Поради својата добра компатибилност со ПВЦ, бутил, неопрен, итн. Може да се користи во многу различни области на примена. Висока еластичност.

Лентата е многу растеглива и многу добро прилегнува на материјал кој се дихтува и изолира.

Опсег на примена:

- Дихтување на цевки и црева.

- Итно дихтување на црева од радијатор (хладњак) и пневматски систем.

- Изолација на електрични жици и кабли.

- Поврзување на проводниците.

https://www.youtube.com/watch?v=B9babyFQ_1o&t=20s


4 : Лента (ремен) за врзување на товар.

lenta z atovar

07139220 - Лента за осиг.товар 25mm/2m, “Карабинер” кука

lenta za tovar 1

0713929049 - Лента за осигурување товар, , 4Tx9,5m, со шпиц кука

lenta za tovar 2

0713929055 - Лента за осиг.товар, , 5Tх10,0m, со шпиц кука

lenta za tovar 3

0713929951 - Лента за осиг.товар, шпиц кука, 5Tх, со крцкалка и шпиц кука


Ременот за врзување /осигурување на товар е дел од основната опрема на секој шпедитер, затоа што гарантира дека сè останува на вистинското место за време на транспортот.Вурт нуди неколку верзии на ременот .Неговите ленти за врзување се направени од полиестер, верзии со кука или крцкалка за влечење.Отпорна на температури помеѓу - 40 ° C и 100 ° C.

Ремените за товар од причина што осигуруваат товар со големи тежини мора да се изработени по определен пропишан стандард. Нашите се по стандард EN1295-2.

Покрај квалитетот и стандардите, има еден мал технички детаљ кој е важен, а тоа е, декларацијатa која е на ременот да биде добро прицврстена и при долга експлатација да остане на него, која всушност е и доказ за стндарди, дтаум на производство

Најчесто декларациите со информации се прицврстени само на една страна, и најчесто многу бргу се оштетуваат и откачуваат од самата трака. Трака без декларација е неупотреблива (немаме доказ за стандард и рок).

Нашите траки имаат декларации кои се прикачени на сите четири страни и многу тешко е да се откачат. Тоа го препознаваат купувачите и многу го ценат, но е добро да се напомене.


3 : Долготраен леплив подмачкувач HHS 2000®

HHS 2000

Работи како часовник: HHS 2000® сесе состои од полусинтетичко масло исклучително отпорно на висок притисок.Остава отпорен на кинење подмачкувачки филм кој одлично ги задушува бучавата и вибрациите.Исто така, сигурно штити од корозија.

Подмачкувачот се задржува дури и на ротирачки делови и не се исфрла.Тој е компатибилен со О прстени и пластика.Не ги оштетува и обоените површини, туку се однесува неутрално.Отпорен на солена вода, слаби киселини и бази, не содржи силикон, смола и киселини.

Дури и со оптоварувања под висок притисок и движења на смолкнување на основното тело, неговиот подмачкувачки филм останува активен и не се откинува.Сигурно ги одделува површините кои се тријат и на тој начин гарантира оптимална заштита при абење при товари под висок притисок.HHS 2000®е погоден за универзално подмачкување и на места под висок притисок, навојни вретена, спојки, кабелски, завртки, спојки на квачило, шарки, шини, глави на управувачот, шипки, спороодни ланци, запченици, запчести летви, носачи и отворени запченици. Ова е можно само на места за подмачкување без нечистотија, па затоа препорачуваме внимателно и темелно пред-чистење со HHS Clean, арт. 089310610, пред секоја употреба.

https://www.youtube.com/watch?v=CLR6pJR2AgY&t=28s


2 : Халогена ламба H7, Standard и Longlife. Арт.бр. 07208142, 072011425

H7

Сет резервни сијалички, H7/H1; 24 V, 9 ком, 072099627

rezervni sijalicki

Халогената ламба H7 – 24V, Standard и Heavy Duty Longlife се на второто место во нашите Топ 10.

За Longlife, до 100% повеќе светлина на патот во опсег од 50-75 м.

 • Заштедува концентрација на долги растојанија J
 • Побрза реакција на пречки, опасности и знаци
 • Опасностите стануваат видливи побрзо и со тоа се намалува времето на реакција.
 • Понатаму, овој вид светилка се карактеризира со својата “Технологија со еден калем” преку отпорност на зголемени вибрации - сила - и сето тоа со двоен работен век

Дури и кога возите на патишта со лоши услови на патот, таа делува храбро и не и влијаат било какви вибрации - благодарение на својата робусна спирална технологија.

Longlife Heavy Duty трае подолго од конвенционалните ламби и со тоа заштедува пари на корисниците - ги продолжува интервалите на промена.Ја користат нашите клиенти во комерцијални возила и автобуси.


Прво место: MULTI спреј - Арт.бр. 0 893 055 40

Multi

Мултифункционален спреј за различни области на примена .

Одличен спреј со неколку карактеристики:

 • одвијач спреј, одлични својства на капиларност, обезбедуваат брза пенетрација низ 'рѓа и корозија.
 • раствора 'рѓа и штити од корозија, – конзервација, олабавување на 'рѓосани завртки, фитинзи за цевки, навртки, спојници, вратила, брави итн. Спречува замрзнување на цилиндрите и бравите на вратите.
 • подмачкувач, спречува квичење на преносници, подмачкува брави, шарки, шини, ланци, брави на вратите. Го намалува триењето и абењето.
 • чисти и одржува пластични и метални делови како што се облоги и куќишта, растопува и чисти наслаги од саѓи / чад,
 • контакт спреј, се инфилтрира и ја отстранува влагата во областите на електрониката. Спречува корозија на метали и електрични склопови, кабелски приклучоци, релеи, приклучоци, спојки и др.
 • Без смоли, киселини и силикони.
 • Не оштетува гума, боја и пластика.

Направете едноставна демонстрација: земете едно чисто пластично шише од 0,5 lit ( најдобро од вода исл.) Ставете во него малку вода. Замолете некој од работилницата да мери време. Испрскајте МУЛТИ во траење од 5 сек. Затворете ја боцата и посматрајте. МУЛТИ буквално врие и од него излегуваат меурчиња. Објаснете им на мајсторите дека оваа појава е одлична работа затоа што овозможува длабоко и брзо продирање низ корозијата. Уште една забелешка, Мулти веднаш се издвојува од водата, ја брка водата од себе што му е една од главните функции. После 5 мин, Мулти потполно е одвоен од водата.

https://www.youtube.com/watch?v=se10ydEa6-U


Сподели на: